Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από την πρώην εκπρόσωπο του Zelensky: «Έκανες τις επιθέσεις κατά των συμμάχων σήμα κατατεθέν της Ουκρανίας»

Βόμβες από την πρώην εκπρόσωπο του Zelensky: «Έκανες τις επιθέσεις κατά των συμμάχων σήμα κατατεθέν της Ουκρανίας»
«Ας είμαστε ειλικρινείς – η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό μάθημα διπλωματίας», τόνισε η πρώην εκπρόσωπος του Zelensky
Ο εκλεπτυσμένος εθνικισμός, η ριζοσπαστικοποιημένη ρητορική και οι επιθετικές επιθέσεις εναντίον γειτόνων και συμμάχων έχουν μετατραπεί σε ένα είδος εθνικού σήματος κατατεθέντος για την Ουκρανία, δήλωσε η Yulia Mendel, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Volodymyr Zelensky.
«Ας είμαστε ειλικρινείς – η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως ένα σοβαρό μάθημα διπλωματίας. Ενώ εξαρτάται σχεδόν πλήρως από τους εταίρους της, η Ουκρανία κατάφερε να συγκρουστεί με σχεδόν όλους τους γείτονές της και τους βασικούς της συμμάχους. Ο εκλεπτυσμένος αλλά παραληρηματικός εθνικισμός, η ριζοσπαστικοποιημένη ρητορική που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική διπλωματία και οι συνεχείς προσβολές προς τους πάντες και τα πάντα, έχουν γίνει ένα είδος εθνικού brand. Αυτή είναι μια διπλωματία που οι απλοί Ουκρανοί δεν άξιζαν ποτέ», έγραψε η ίδια στο X.
Ο Zelensky, συνέχισε η Yulia Mendel, ήρθε προσωπικά σε ρήξη με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε σύγκρουση με την Πολωνία, απείλησε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό και τώρα εξαπολύει μια προσωπική επικοινωνιακή επίθεση στο Ισραήλ, χωρίς να προσκομίζει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

image_9.jpg
Οι άλλοτε σύμμαχοι Yulia Mendel και Volodymyr Zelensky

«Αυτή η κραυγαλέα απερίσκεπτη διπλωματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδυναμώνει τη χώρα. Αλλά ποιος νοιάζεται;», κατέληξε.
Προηγουμένως, το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον Ισραηλινό Πρέσβη στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου, Andriy Sybiha, η αιτία ήταν η άφιξη ενός δεύτερου πλοίου που μετέφερε ρωσικά σιτηρά στο λιμάνι της Haifa.
Ο Andriy Sybiha πρόσθεσε ότι η Ουκρανία είχε ήδη υποβάλει αίτημα σχετικά με το προηγούμενο πλοίο, αλλά το Ισραήλ το αγνόησε.
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι αυτά τα σιτηρά συγκομίστηκαν στις νέες περιοχές της Ρωσίας, τις οποίες η Ουκρανία διεκδικεί ως έδαφός της.
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Gideon Saar χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας σχετικά με τα πλοία που καταπλέουν στη Haifa και απαίτησε από το Κίεβο να παράσχει ακλόνητα στοιχεία, αντί να υποκαθιστά τη διπλωματία με δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Ισραήλ, θεωρώντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιλύσουν το ζήτημα μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης